Aşık olunca olanlar oluyor ama biz yine de aşık olmanın insanda meydana getirdiği değişikliklere göz atalım. Aşık olunca neler oluyor ve etrafımızı nasıl algılamaya başlıyoruz? İşte cevaplar..
Aşık Olmak
– Aşık olmak vücuttaki bazı hormanların salgılanmasına neden oluyor. Seratonin hormonunun düşmesine neden oluyor. Seratonin hormonu bilindiği üzere mutluluk hormonudur ve azlığı birçok psikolojik rahatsızlığa neden olmaktadır.. Seratonin hormonu aşıkken o kadar düşer ki bu OKB’li bir hastanın seratonin hormonu seviyesi kadardır. Yani dibe vurur. Aslında aşk bizi mutsuz yapar çünkü seratonin hormonunun seviyesini düşürür. Aşkın gözü kördür ama kulağı da sağır olsun. Çağırdığımızda bizi duymasın isteriz.
– Aşık olmak takıntılı bir ruh halidir. Kişiler elde etme hırsı ile beraber takıntılı bir şekilde bir kişiye saplanıp kalır. İyi bir aşıksanız geleceğin iyi bir takıntı hastasısınız. Aşk kişide takıntı hissine yol açıyor. Aşık adam takıntılı adamlar. Elde edemezse sevdiğini o zaman iyiden iyiye depresyona sürükleniyor.
– Aşk ayrıca dopamin fazlalığına neden oluyor. Bilindiği üzere şizofreni hastalarının da beyninde dopamin fazlalığı bulunmaktadır. Aşk bu açıdan da çok faydalı sayılmaz. Aşırı aşk ve takıntı hali kişilerin beyin kimyasını alt üst etmektedir. Dopamin fazlalığı iştah dengesiniz bozar.
– Aşk ulaşılamadığı zaman en iyi ihtimalle ileride sizi potansiyel bir klinik vaka yapar. En kötü ihtimalle size akıl hastanesinden yer ayırtır. Bazen bunla da yetinmez. Bir mezar yeri ayarlar size.
Yorum Yok