Emzirme Döneminde Amoklavin Kullanımı

Anne/Çocuk, Gebelik, Genel Eyl 09, 2022 Yorum Yok

Amoklavin içerisinde birçok madde barındırmaktadır.

Amoklavin içerisinde bulunan maddeler

– Polietilen glikol 6000 ve titanyum dioksit

– Polietilen glikol 4000 ve koloidal silikon dioksit

– Mikrokristalin selüloz ve magnezyum stearat

– Opadry O4-F-28791, beyaz hidroksipropilmetilselüloz 15 cps ve sodyum nişasta glokolat

Amoklavin mikroplara karşı kullanılan antibakteriyel bir ilaçtır ve kokusuzdur. Ortada bir çentik yer alır ve hafif bir bombeye sahiptir. Amoklavin bademcik iltihaplarında ve orta kulak iltihapları ile sinüzit gibi solunum enfeksiyonlarında ve kronik bronşit akut alevlenmelerinde kullanılır. Akciğe iltihaplanmalarında, idrar kesesi iltihabında ve böbrekte meydana gelen iltihaplarda kullanılır. Selülit ve yara enfeksiyonlarında kullanılır. Ayrıca apse ve çıban gibi deri enfeksiyonlarında kullanılır. Kan ile dokularda yer alan toksinlerde kullanılır. Gebelik humması ve düşük durumlarında kullanılır.

Gebelik ve emzirme döneminde doktorunuz tavsiye etmediyse bu ilacı kullanmayınız. Emzirme döneminde amoklavinin içinde bulunan 2 etkin madde direk anne sütüne geçer. O nedenle de emzirmeyi kesmelisiniz. Emzirme döneminde bu ilacın kullanılması bebeklerin mukoz membranlarda mantar enfeksiyonu oluşumuna neden olmaktadır. Ayrıca ishal gibi sorunlara yol açar.

Doktorunuza başvurmadan bu ilacı gebelik ya da emzirme döneminde almamalısınız. Eğer ilacı kullanırken gebe olduğunuzu farkederseniz hemen bir uzman hekime başvurmalısınız. İlac hakkında neler yapılması gerektiği konusunda kesin söz doktorunuza aittir. Ayrıca emzirme yada gebelik döneminizde kulaktan duyma bilgilerle bu ilacı almaya kalkışmayın. Eczanede de bu konuda zorluk çıkarmayın. Doktorunuza ya da eczacınıza danışarak amoklavin kullanamıyorsanız bile tedavinize iyi gelecek bir başka dozda ve özellikte bir ilaç alabilirsiniz.

 

 

 

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir