Kadınlar Emin Adımlarla Geliyor

Aşk/İlişkiler, Güzellik Ağu 18, 2022 Yorum Yok

Kadınlar ekonomik gücü eline alarak birçok şeyi değiştirmeye başladılar. Erkek kendisine güç yakıştırılarak yetiştirilir. Kadın ise naif ve savunmasız olarak yetiştirilir. Çocuklar cinsellikleri üzerinden farklı duygular empoze edilerek yetiştirilir. Yanlış yetiştirilme tarzı da çocuk küçükken neyse büyüdüğünde de aynı kalmasına sebep olur.

Kadınların Gücünü Fark Edin

Oysa artık kadınlar ekonomik güçlerini ellerine almaya başladılar. Artık erkeğin onların hayatlarına müdahale etmesine izin vermiyorlar. Bir kadın çalışmadıkça eşinin onun ne giyeceğine, kimlerle görüşeceğine aslında bir nevi izin vermiş oluyor. Eğer bir kadın çalışmıyor ve erkek çalışıp eve getiriyorsa hala avcı-toplayıcı devirde yaşıyoruz demektir. Erkek hala yemek yemesi için çalışıp bir nevi günlük rızkının, avının peşinde koşuyor. Kadın ise evinde yani bir nevi mağarasında onu yemek yapmak için bekliyor. Tablo aradan çağlar geçse de aynı aslında. Bazı kadınlar bu tabloyu değiştirmek istiyor. Erkek ailesinin karnını doyuran erkek modelinden çıkıyor yavaş yavaş.

Birbirinden bağımsız yetişen iki genç evlendiklerinde de birbirlerinden ekonomik olarak bağımsız olması gerekiyor. Birlikte yaşamak ve beraber bir şeyleri göğüslemek bunu gerektiriyor. Kadın ekonomik hayata atıldı. Erkeğin güçlü ve haşmetli duruşu yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Büyükşehirlerde yapılan yeni nesil evliliklerde kadın da dış dünyaya karşı korunma ihtiyacı hissetmiyor. Kadın aslında güçlenmek için bir nevi kadınsılıktan vazgeçmiş durumda. İş hayatında ve kariyerinde ciddi planlar yapıyor ve erkeğinin ona bakması gerektiğini düşünmüyor. Aslında alışılmışın dışında ezber bozan bir durum bu. Ancak kadınlar artık ne giyeceğine, nereye kiminle gidileceğine karışılsın istemiyor.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir