Bebeğinizin kakası neden yeşil?

Anne/Çocuk, Aşk/İlişkiler, Cinsellik, Gebelik, Genel, Güzellik, Moda, Sağlıklı Yaşam Oca 08, 2023 Yorum Yok

Yeşil aslında bebek kakası için olağan bir renktir – lakin kimi durumlarda viral yahut bakteriyel bir enfeksiyonu yahut Besin alerjisini gösterebilir. Yeni doğan bebeğinizin birinci kakası Fazla koyu yeşil olacak ve neredeyse Siyah görünecektir. Birkaç gün içinde daha Aleni bir yeşile, akabinde sarıya (bebeğiniz emziriyorsa) yahut sarı/kahverengiye (bebeğiniz mamayla besleniyorsa) döner. Yeşil kaka ekseriyetle endişelenecek bir şey olmasa da, bebeğinizin yeşil kakası varsa ve hastaysa yahut bir şeylerin Aksi gittiğinden endişeleniyorsanız hekimi arayın.

Yeşil bebek kakası nedir?​

Yeşil bir numaralı kaka rengi olmasa da (kahverengi yahut Deri rengi olabilir), birçok yaygın varyasyondan biridir.

Yine de bebeğinizin bezinde Aleni yeşil, koyu yeşil hatta parlak yeşil kaka görmek biraz ürkütücü olabilir. Yeşil kaka ekseriyetle Kıymetli bir neden olmadan gerçekleşir (belki yürümeye başlayan çocuğunuz o gün ıspanak yemiştir yahut bebeğiniz demir desteği almıştır) yahut enfeksiyon üzere biraz daha ilgili bir şeyin sonucu olabilir.

Mide safrası (safra kesesinde yiyecekleri sindiren sıvı) kakayı kahverengi yapan şey olduğundan, yeşil kaka ekseriyetle kakanın safranın onu kahverengiye çevirme bahtı olmadan bağırsaklardan süratle geçtiği manasına gelir. Bu nedenle bebeğinizin bağırsaklarında olağan kakaya nazaran daha süratli yayılan ishal çoklukla kahverengimsi olmaktan Fazla yeşil renktedir.

Bebek kakasının renkleri ve kıvamlarındaki geniş çeşitlilik hakkında bilgi edinin.

Yeni doğan bebeğimin kakası neden yeşil?​

Koyu yeşil aslında yeni doğan kakası için yanlışsız renktir!

Bebeğinizin birinci kakası olan mekonyum Fazla koyu yeşildir ve neredeyse Siyah görünür. Amniyotik sıvı, cilt hücreleri, lanugo (bebeğinizin bedenini kaplayan ince tüyler) ve mukustan oluşur. Yapışkan, katran kıvamında. Temizlemesi Fazla güç fakat kokusu yok.

Bebeğiniz doğumdan sonraki birinci 24 saat içinde mekonyum kakasını yapacaktır. Ebeveyn sütü yahut mama içmeye başladıklarında kakaları bu koyu yeşilimsi Siyah renkten daha Aleni bir renge geçiş yapacaktır. Yeşilimsi kahverengi, sonra yeşilimsi sarı ve nihayet olarak sarı (veya sarımsı kahverengi) olabilir. Tutarlılık da yapışkandan yumuşaklığa değişecektir.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir