Saç Gürleştiren Bitkisel Yağlar

Güzellik Eki 26, 2022 Yorum Yok

Bitkisel yağlar saçları çoğaltır. Piyasada bu hedefle kullanılan çok çeşitli bitkisel saç bakım yağları bulunur. Bu yazımızda Saçı uzatan yağlar ve/veya saç çıkaran yağlar ortasında en yararlı olanlar hakkında kısa bilgiler sunuyoruz. Esansiyel yağlar damıtma yahut buharlaştırma üzere yollar kullanılarak bitkilerden ekstrakte edilen bitkisel yağlardır. Bitkisel yağlar öncelikle kokuları ile dikkat çekerler. Lakin bunun yanı sıra sıhhat için faydalı olabilecek güçlü kimyasal bileşikler de içerirler.

Uçucu yağlar hem çok tesirli olmaları, hem de çok düşük yan tesire sahip olmaları nedeniyle homeopatik ilaçlarda sıklıkla kullanılır. Uçucu bitkisel yağların sağladığı faydalardan birisi de, saç sıhhatini güzelleştirmektir. Farklı yağlar saçın uzamasına yardımcı olabileceği üzere saçın güç ve parlaklık kazanmasına da yardımcı olabilirler.

Nane Esansiyel Yağı

Nane bitkisel yağı uygulandığı alanda kan deveranını arttırır. Bu tesir anajen (büyüyen evre) fazda saç uzamasını desteklemeye yardımcı olur. Fareler üzerinde yapılan bir çalışmada nane yağının farelerde saç uzamasını ve saç folikül sayısını arttırdığı bulunmuştur.

Biberiye Esansiyel Yağı

Biberiye bitkisel  yağ kullanımı hem saç kalınlığını arttırır hem de saç uzamasını dayanaklar. Biberiye yağı, hücresel üretimi iyileştirebilen harika bir seçimdir.

Sedir Ağacı Esansiyel Yağı

Sedir ağacı bitkisel yağı baş derisindeki yağ üreten bezleri dengeleyerek, saç uzamasını hızlandırır. Sedir ağacı yağının saç dökülmesini önleyici tesiri de vardır. Bütün bunların yanı sıra kepek ve saç dökülmesi tedavisine yardımcı olabilecek antifungal ve antibakteriyel özelliklere  de sahiptir.

Limon Esansiyel Yağı

Limon bitkisel yağı sağlıklı bir saç derisine sahip olunmasını sağlar. Limon esansiyel yağı bilhassa kepek giderme tedavisinde tesirlidir.

Kekik Esansiyel Yağı

Kekik bitkisel yağı  saç derisini canlandırır. Böylece saç dökülmesini önler ve saç uzamasını destekleyerek hızlandırır. Kekik, başka esansiyel yağlarla karşılaştırıldığında içerdiği bileşenler bakımından bilhassa güçlüdür.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir