Doğum Sonrası Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Anne/Çocuk, Aşk/İlişkiler, Cinsellik, Gebelik, Genel, Güzellik, Moda, Sağlıklı Yaşam Eki 26, 2022 Yorum Yok

Saç dökülmesinin doğumun akabinde nasıl önleneceği yeni doğum yapmış ve saç dökülme sorunuyla karşı karşıya olan anneler tarafından hayli merak edilen bir başlık olmak üzere, bayanların en çok ehemmiyet verdikleri ayrıntıların başında gelen saçlarının dökülmesi üzere aksilikler ruhsal açıdan bayanlar için birçok olumsuzluğu da beraberinde getirir. Bu da doğum sonrası saç bakımı ile alakalı sürecin hayli dikkatli geçirilmesi gerekliliğini de ortaya koymaktadır.

Doğum Sonrası Saç Dökülmesi Olağan Mi?

Doğum sonrası saç dökülmesi olağan mi sorusuna verilecek karşılık mutlaka evettir. Bayanların hamilelik sırasında yaşadıkları ağır hormonsal değişimin yanında doğum yaptıktan sonra büsbütün değişen beden istikrarı de eklendiğinde hormon yenilenmesi saç dökülme sorununu de beraberinde getirecektir. Bu süreç birtakım bayanlarda çok önemli saç dökülmesi formunda gerçekleşirken birtakım bayanlarda ise aşikâr olmayacak kadar az gerçekleşebilmektedir. Doğum sonrası saç dökülmesi daha çok saç yenilenmesi olarak da isimlendirilip doğumdan sonraki birinci iki ayda ortaya çıkarak kendini belirli ettikten sonra ekseriyetle doğumdan sonraki altıncı ayda sonlanır. Birebir vakitte doğumdan sonraki saç dökülmesinin bir nedeni östrojen hormon yüksekliği olarak da kıymetlendirilebilir.

Doğumdan Sonra Saç Dökülmesinin Engellenmesi İçin Yapılması Gerekenler

Doğum sonrası saç dökülmesinin büsbütün engellenmesi ne yazık ki tam olarak mümkün olmamakla birlikte bu tarafta atılacak kimi adımlar sorunla uğraşta epey tesirlidir;

  • Doğumdan sonra saç kesiti birçok annenin hamilelikten sonraki olağan yaşama dönmek ve ahenk sağlamak için üstünde değerle durduğu bir terapidir. Saç kesiti için daha kısa ve katlı modellerin tercih edilmesi saç dökülmesini azaltara, saçların daha düzgün görünmesini sağlayacaktır.
  • Çinko ve biotine sahip besinler yanında keten tohumu, balık, avokado ve balık yağı tüketimi saç dökülmesine ne düzgün gelir sorusu için verilecek bir öteki yanıttır.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir