Çocuklara güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:
- Seçilen güneş gözlüğünün camlarında UVA ve UVB müdafaası olup olmadığına dikkat edilmelidir. Gözlük etiketlerinde hangi çeşit cam olduğu müellif, buna bakılarak gözlük alınmalıdır.
- Çocuğun görme kabiliyetini azaltmaması ve güneş ışınlarının daha güç süzülmesini sağlaması için; koyu renkte cam tercih edilmemelidir.
- Işığa tutulan cam hareket ettirildiğinde, yüzeyinde oluşan dalgalanmalar ağır değil ise o cam kalitelidir. Bu sistem ile kaliteli cam seçilip alınmalıdır.
- Çocuğun gözlük gözündeyken düşebileceği göz önüne alınarak, darbelere karşı sağlam bir cam tercih edilmelidir.
- Gözlük gereç olarak çocuğu rahatsız etmemeli ve hafif olmalıdır. Bu yüzden ekseriyetle polikarbonattan yapılmış gözlükler tercih edilir.
- Çocuğun güneş gözlüğünü taktığında kenardan yahut üstten giren güneş ışınlarından rahatsız olmaması ismine, yüzüne tam oturan güneş gözlüğü tercih edilmelidir.
Güneş Gözlüğü İçin En Uygun Yaş Nedir?
Çocukların 10:00-16:00 ortası güneşe maruz kalmamaları gereklidir. Güneşten korunabilmeleri için şapka tek başına tesirli değildir. Güneş gözlüğü de kullanmalıdırlar. Güneş gözlüğü kullanmak için en ülkü yaş; 2 yaş ve sonrasıdır. Çocuğun fizikî gelişimine ve göz sıhhatine bağlı olarak bu 3-4 yaşa kadar da gidebilir.
Çocuklar Sadece Yazın Mı Güneş Gözlüğü Takmalı?
Çocuklar güneş ışınlarının yayıldığı her devir güneş gözlüğü takmalıdır. Bunun rastgele bir mevsimi yoktur.
Yorum Yok