Bebeklere Masaj Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir ?
- Bebeğinizin üşümemesini sağlamalısınız. Aksi halde bebeğinize masaj yaparken bebeğinizin hasta olmasına neden olabilirsiniz. Bebeğinize masaj yapacağınız zaman oda sıcaklığına çok dikkat etmelisiniz. Oda sıcaklığı 24 ila 26 derece arasında olmalıdır. Evde camlar açık olmamalı ve bebek rüzgarda kalmamalıdır.
- Bebeğinize masaj yapmak için yere temiz bir battaniye sermelisiniz. Bebeğinizi yumuşak bir örtü üzerine sermelisiniz. Bebeğiniz bu sayede rahat edecektir. Hem de bebeğiniz altını kirletirse battaniye pisliğin yere bulaşmasını önleyecektir.
- Masaj sırasında bebeğinizin dikkatini dağıtmamanız gerekmektedir. Etrafta oyuncakların olması ve bebeğinizin siz ona masaj yaparken oyuncaklarla ilgilenmesi işinizi zora sokacaktır. Etrafta oyuncaklar olursa bebeğiniz oyuncaklara yönelebilir ve işiniz yarım kalabilir. O nedenle etrafta bulunan oyuncakları kaldırmanız gerekmektedir.
- Bebek cildi hassas olduğu için elde takı olmaması gerekmektedir. Bu nedenle ellerdeki takıları çıkarmalı ve varsa uzun tırnağınızı kesmelisiniz. Bebeğinizin cildini çizebilirsiniz.
- Masaj sonrası giyilecek elbiseleri hazırlayıp yanınıza koymalısınız. Bebeğinizi masajın hemen ardından giydirip üşümesini engellemelisiniz.
- Bebeğinizi masaj yapacağınız yere hafifçe yatırın ve altını temizleyin.
- Bebeğe masaj yapacak kişinin ellerini temizlemesi gerekmektedir. Bebek yağı ile bebek yağlandıktan sonra yumuşak ses tonu ile bebekle konuşulur ve o esnada da bebeğe masaj yapılır.
- Bebeğinizin önce yüzünden başlamalı ve ardından da göğsüne inerek masaj yapmalısınız. Ardından bebeğinizin kollarına ve karın kısmına masaj yapmalısınız. Daha sonra da bebeklerinizin bacaklarına masaj yaparak ayaklarda masajı sonlandırmalısınız. Bebeğinizin yüz kısmına masaj yaparken kesinlikle bastırmayın. Ayrıca baş, boyun, ense ve kasık bölgesine masaj yapmayın.
Yorum Yok