Alerjik çocukların grip olması olağan çocuklara nazaran daha büyük olasılıktadır. Uzmanların görüşüne nazaran, alerjik olan çocukların teneffüs yolu enfeksiyonuna yakalanma risklerinin, olağan çocuklara nazaran daha fazla olduğu belirtilmektedir. Tıpkı halde alerjik çocuklar olağan çocuklara nazaran daha çabuk grip olmaktadır. Gribin alerjileri tetiklemesi sebebiyle, grip olan alerjik çocuklar birebir vakitte alerjiye de yakalanmaktadır. Bu durum çocuğun savunma sistemini zayıflatmaktadır. Alerjik çocuklarda görülmekte olan gripte yüksek ateş ve nezle üzere bulgularla karşılaşılabilir. Yapılması gereken birinci şey, çocuğun savunma sistemini güçlendirecek besinler ve karışımlarla, çocuğun beslenmesini sağlamak ve grip olma riskini azaltmaktır.
Alerjik Çocuklarda Grip Aşısının Önem
Alerjik çocuklarda için grip aşısı, olağan çocuklardan daha değerli bir noktada yer almaktadır. Bilhassa teneffüs yolu alerjisini bulunan çocukların, kesinlikle grip aşısı olması gerekmektedir. Çocuklarda grip ve soğuk algınlığı ilaçlarının tesiri bir yere kadar yetmektedir. Grip aşısı, gribin yayılmasını önlemek, ağır komplikasyonlar sebebiyle ölümlerin önüne geçmek, grip salgının uzun mühletle devam etmesi sonucu oluşacak grip mutasyonlarını, hastaneye yatma ve ağır bakma girme gereksinimini azaltmak, çocukların okula devamlılığını sağlamak ve alerjik sebeplerden ötürü gribin daha da kuvvetli geçmesini önlemek için epey değerlidir. Fakat yumurta ve tavuğa alerjisi bulunan çocukların, katiyetle grip aşısı olmaması gerekmektedir.
Çocuklarda Grip Aşısı Ne Vakit Yapılmalıdır?
Alerjik çocuklara grip aşısının kesinlikle salgın başlamadan evvel yapılması gerekmektedir. Grip aşısının tesirinin ortaya çıkması ismine, en az 2-3 hafta kuluçka periyodu geçirmelidir. Bu sebeple sonbaharda bilhassa de ekim ayında aşının yapılması gerektiği, hekimler tarafından belirtilmektedir. Alerjik çocuklarda gribe uygun gelen karışımlar kullanılabilir, ayrıyeten şu sistemlerin uygulanmasıyla gribin başlaması engellenebilir:
- Grip olmuş şahıslarla çocuğun yakın temas etmesinin önlemek
- Çocuğun konutta dinlenmesini sağlamak
- Çocuğa maske takmak
- Çocuğun ellerini daima yıkamak
Yorum Yok