Gebelikte Yeşil Elma Yemenin Yararları Nelerdir?

Anne/Çocuk, Aşk/İlişkiler, Cinsellik, Gebelik, Genel, Güzellik, Moda, Sağlıklı Yaşam Eki 26, 2022 Yorum Yok

Yeşil elma yemenin hamilelikteki faydaları gebe olan anne adayları tarafından epeyce ayrıntılı araştırılan bir husus başlığı olarak göze çarpmaktadır. Öncelikle hamilelikte bebeği güzelleştiren yiyecekler manasında halk ortasında ayvayla birlikte kıymetli bir üne sahip olan yeşil elma hamilelikte tüketilmesinin bilimsel manada yararı kanıtlanmış bir meyve olmakla bir arada elma sirkesinin de hamilelikte değerli tesirler bulunduğu bilinmektedir.

Gebelikte Yeşil Elma Yemenin Faydaları

Gebelikte yeşil elma tüketmenin en büyük yararı, yeşil elmanın kıymetli bir lif deposu olmasından hareketle, bilhassa bağırsaklar için değerli yararlar içeren liflerin yeşil elmada epey fazla bulunduğu bilinmektedir. Bu sayede hamilelikte elma yemenin faydaları incelenecek olursa;

  • Hamileliği boyunca yeşil elma tüketimi haftada 4’ten az olmayan annelerin bebeklerinin astım hastalığına yakalanma oranları öbür bebeklere nazaran dört kat daha azdır.
  • Gebelikte yeşil elma tüketiminin tertipli bir halde yapılması annenin günlük olarak kaybettiği kalsiyum ölçüsünü yerine koyması bakımından da anahtar konumadır.
  • Yeşil elmanın sindirim sistemini rahatlattığı ve bu sayede kabızlığı kıymetli ölçüde engellediği görülmektedir.
  • Tam bir C vitamini deposu olan yeşil elma bu sayede bağışıklık sistemi için epey değerli yararlar sağlamaktadır.
  • Yeşil elma içerisinde bulunan Quercetin hususu bebeğin ileride Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmakla bir arada, bebeği daha sonra ortaya çıkacak alerji riskinden de büyük ölçüde koruyacaktır.

Mide Yanmasına Birebir

Hamileliğin bilhassa son periyotlarında uygunca sıklaşan mide yanması sorunu için yeşil elmanın mucizevi tesirlere sahip olduğu görülmektedir. Yeşil elma mide asitleri düzenleyicisi olarak mide asitlerini engellemeye yardımcı olurken güç vererek kolestrolün de düşmesine yardımcı olmaktadır. Ek olarak kıymetli bir antioksidan kaynağı olan yeşil elma hamilelik mühletince annenin akciğerlerinin güçlenmesine de yardım eder.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir