Güven ve sadakat en önemli konuların başında gelmektedir. Sadece ikili ilişkilerde de değil üstelik.. Her ilişkinin temelinde güven ve sadakat olmalıdır. Güven ve sadakat yoksa orada ne komşuluk ilişkilerinden, ne arkadaşlık ilişkisinden ne de mutlu bir evlilikten söz edilebilir.
Güven ve sadakat bir insanda olması gereken temel ahlaki özellikler arasındadır. Evrensel ahlak yasasına göre bir kişi kim olursa olsun, yaşı ne olursa olsun güvenilir ve sadık olmak zorundadır. Güvensizlik ve sadakatsizlik yaratan durumlar her insanı üzeceği için temel ahlak yasalarınca bu durumlar kabul edilmemektedir.
Sadakatin Önemi
Bir ilişkide sadakat yoksa ve ikili oynamalar varsa o ilişkide zamanla güven de ortadan kalkmaktadır. Sadakat ve güven domino taşı gibidir. Bir ilişkide sadakat kalesi düşerse güven de düşmektedir. Aldatmanın anlamı kişiden kişiye değişse de herkesi üzen bir durum olduğu için ahlaken uygun bulunmayan ve yadırganan bir durumdur. Eğer çiftler birbirlerine sadıksa birbirlerine karşı güven hissi geliştirirler. Çiftler her ne kadar farklı ortamlarda zaman geçirseler de, eğer birbirlerinin kabul edemeyeceği şeyler yaşamadıklarını biliyor ve bunun güvencesini de karşı taraf öteki tarafa bir şekilde sağlıyorsa bu ilişki sonuna kadar sağlıklı bir şekilde yürür. Ancak bir taraf ilişkide güven vermiyorsa ve öteki taraf partnerinden ayrı kaldığında onun neler yaptığı konusunda endişeli oluyorsa o zaman bu ilişkide güven yok demektir. Bir yerde güven yoksa orada sadakatsizlik aramak gerekmektedir. Bunlar birbirleri ile bağlantılı hislerdir.
Bir ilişkide taraflar birbirlerinin neler yaptığını bilmiyorsa ve şuan yaşanan zaman diliminde kimin ne yaptığı gizlilik içerisinde saklanıyorsa o zaman bu ilişkide bir sorun var demektir. Eğer ilişkide sorun yaşanıyorsa ya oturup karar verilmelidir ya da bir uzmana başvurulmalıdır. Güven ve sadakat sevgi ile saygı gibi bir ilişkiyi ayakta tutan sütunlardır.
Yorum Yok